U trendu

Izetbegović: U rezoluciji prepoznati prioriteti BiH

SARAJEVO – Predsednik SDA BiH Bakir Izetbegović ocenio je da je Evropska narodna stranka (EPP) danas usvajanjem „Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH“ iz koje je izbačen predlog HDZ BiH o „legitimnom predstavljanju“, prepoznala prave prioritete u BiH.

Izetbegović, koji je prsustvovao kongresu EPP u Roterdamu, na kojem je i usvojena rezolucija, smatra da su u njoj jasno označeni politički akteri koji blokiraju demokratske procese i put BiH prema Evropskoj uniji, prenosi portal Klix.

Pozdravio je i osudu politika koje prete teritorijalnom integritetu, jedinstvu i suverenitetu zemlje.

Iz teksta predloga rezolucije o Bosni i Hercegovini EPP na Kongresu te partije danas u Roterdamu izbačen je termin „legitimno predstavljanje“, čime je odbačen predlog HDZ BiH, preneli su ranije sarajevski mediji.

HDZ je ranije uputio predlog „Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH“ za usvajanje na Kongresu EPP, u kojem je, između ostalog, pisalo da „EPP poziva sve političke lidere i institucije BiH da daju svoj konstruktivni doprinos u osiguranju poštenih izbora i izbegnu izbornu praksu koja će dovesti u opasnost legitimno poliitčko predstavljanje svih konstitutivnih naroda i svih građana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.