U trendu

Izgladnjivali sina dijabetičara (15), dete pred smrt imalo 17 kilograma!

Petnaestogodišnji Aleksandru Radite preminuo je 2013. u Kalgariju zbog nelečenog dijabetesa i ekstremne neuhranjenosti a njegovi roditelji su ovih dana proglašeni za ubistvo prvog stepena i osuđeni su na doživotni zatvor.

Koliko je ova kazna pravedna dovoljno govore sledeći podaci.

Roditelji su se godinama pre smrti dečaka iživljavali nad njim. Držali su ga izolovanog, godinama su ga izgladnjivali a on je pred smrt imao samo 17 kilograma, prenosi britanski Independent.

Emil i Rodika Radita odbili su na sudu da prihvate nalaze doktora koji su utvrdili da je dečak zbog ekstremnog načina života i ishrane dobio dijabetes i nisu ga ni u jednom trenutku lečili od toga.

„Gospodin i gospođa Radita izolovali su Aleksa od bilo koga ko bi mogao da nadzire njegovo lečenje insulinom. Aleks je umro od bakterijske sepse prouzrokovane ekstremnim izglađivanjem. Njegovo fizičko stanje u trenutku smrti nije bilo trenutno izazvano, već je rezultat meseci, a možda i godina zlostavljanja. Roditelji su znali da on umire“, izjavila je sudija Karen Horner za CTV news.

Jedna od bolničarki pozvanih na sud izjavila je da je Aleksandruovo telo izgledalo „mumificirano“.

„Opisala je da je bio toliko mršav da je izgledao mumificirano. Na licu se nije moglo videti meso, samo kosti. Od želuca mu nije ostalo ništa. Obim struka iznosio je osam centimetara. Neverovatno je da roditelji prilikom izricanja presude nijednog trenutka nisu pokazali nikakvu emociju“, rekla je sudija Horner.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar