U trendu

Izgorele dve kancelarije Misije SRB pri UN

NJUJORK – U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku sinoć je oko 20.40 po lokalnom vremenu izbio požar u kome su u potpunosti izgorele dve kancelarije, ali srećom niko nije povređen.

To je za Tanjug potvrdio šef Misije Milan Milanović, koji je kazao da su požar slučajno primetili jedan od zaposlenih u zgradi i prolaznici, kao i da su vatrogasci brzo stigli i ugasili požar.

Prema njegovim rečima, nadležne službe koje su odmah izašle na lice mesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

„Na sreću imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. Trenutno nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorele nalazio se samo nameštaj. Jedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sedela jedna koleginica koja će biti premeštena u drugu kancelariju. Sreća je da je požar rano primećen i da su vatrogasci brzo stigli“, rekao je Milovanović

Američki sajt Njujorkdejlinjuz (nydailynews.com) preneo je da su u požaru koji je izbio posle 20 sati povređena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede.

Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo pre 22 sata, bila je zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine.

Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama.

Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma „Voren i Vetmor“, koja je osmislila i stanicu Grand Central na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, a početna cena je 50 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.