U trendu

Izrael bombardovao Gazu, ubijen palestinski tinejdzer

TEL AVIV – Izraelski ratni avioni bombardovali su položaje Hamasa u Gazi, kao odgovor na zapaljive balone koji su pušteni iz te palestinske enklave i izazvali požare na jugu Izraela, saopštila je izraelska vojska.

U odvojenom incidentu, jedan palestinski 15-godišnji tinejdžer je stradao u sukobu sa izraelskom vojskom, saopštile su palestinske vlasti. On je pogođen u glavu tokom sukoba sa vojnicima u gradu Nablus, prenosi agencija AP.

Izraelska vojska je saopštila da su vojnici sprovodili raciju u izbegličkom kampu Balata kada su na njih pucali sa obližnjih krovova.
Na vojnike su, kako navodi vojska, bačeni veliki kameni blokovi, zbog čega su oni otvorili vatru na osobu koja je, kako tvrde, najavila da će baciti veliki predmet na njih.

Nije bilo jasno da li je tinejdžer, identifikovan kasnije kao Imad Hašaš, bio ta osoba.

U seriji vazdužnih udara u pojasu Gaze tokom noći, izraelska vojska je, kako je saopšteno, pogodila Hamasov pogon za proizvodnju oružja i lansirnu rampu za rakete.

Od kada je u maju na snagu stupio prekid vatre nakon 11 dana borbi Izraela i Hamasa, iz Gaze su povremeno puštani baloni sa zapaljivim materijalom ka Izraelu.

Palestinci kažu da time žele da izvrše pritisak na Izrael kako bi ublažio restrikcije prema Gazi i dozvolio da pomoć stigne na tu teritoriju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.