U trendu

Izrael gađao ciljeve u Siriju nakon rakete na sever Izraela

TEL AVIV – Izraelska vojska saopštila da je gađala ciljeve u Siriji ubrzo nakon što je rano jutros jedna protivvazdušna raketa ispaljena sa teritorije te arapske zemlje na sever Izraela.

Sirijska raketa je eksplodirala u vazduhu i izraelska protivvazdušna odbrana je nije presrela, ali je aktivirala sirene upozorenja na severu Izraela, prenosi agencija AP.

Nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Izraelska vojska je u saopštenju navela da je pogodila objekte u Siriji koji se koriste za gađanje izraelskih aviona, uključujući radar i protivvazdušne baterije.

Sirijska zvanična novinska agencija SANA javila je da je Izrael ispalio rakete zemlja-zemlja u blizini glavnog grada Damaska, a neke od njih je oborila protivvazdušna odbrana.

Nema informacija o žrtvama.

Izrael je izvršio stotine napada na ciljeve unutar delova Sirije pod kontrolom vlade tokom proteklih 10 godina koliko traje građanski rat u toj zemlji, ali njegova vlada retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, u više navrata priznao da gađa baze Hezbolaha, koji se bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada u građanskim sukobima u zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.