U trendu

Izrael: Muškarci mlađi od 50 godina ne mogu na molitve

Izraelska policija zabranila je muškarcima mlađima od 50 godina da danas prisustvuju molitvama na svetom mestu u Starom gradu u Jerusalimu posle nedavnih sukoba.

„Izvršene su bezbednosne procene i postoje naznake da bi danas moglo da bude demonstracija i nereda“, navela je policija u saopštenju, preneo je AFP.

Kako se navodi, samo će muškarcima starijim od 50 godina biti dozvoljeno da prisustvuju molitvi.

Molitvi mogu da prisustvuju sve žene, bez obzira na godine.

Policija je dodala da će biti ograničen pristup na određenim putevima oko Starog grada i da će biti preduzete sve „neophodne mere da bi se prečilo i odgovorilo na moguće izbijanje nasilja“.

Foto: Pixabay/rquevenco

Izraelska policija je juče objavila da su uklonjene sve nedavno uvedene bezbednosne mere postavljene na ulazu u sveto mesto u Starom gradu u Jerusalimu.

„Policija je bezbednosne mere vratila na nivo pre terorističkog napada na Haram el-Šarif, 14. jula“, rekla je za AFP portparolka izraelske policije Luba Samri.

Izraelska vlada je pre četiri dana odlučila da ukloni detektore za metal koji su postavljeni na ulazu u sveto mesto u Starom gradu u Jerusalimu.

Izraelski kabinet za bezbednost prihvatio je „preporuku svih organa bezbednosti da promeni proveru pomoću detektora za metal na bezbednosnu proveru zasnovanu na naprednim tehnologijama i drugim sredstvima“, saopštila je tada kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Izrael je postavio detektore za metal posle napada u kojem su ubijena dva policajca ubijena 14. jula, što je razbesnelo Palestince.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar