U trendu

Izrael najavio oštar odgovor na napade Hamasa

JERUSALIM – Nakon raketnih napada Hamasa na jug Izraela, izrealska vlada je odlučila da zatvori pešački prelaz u Gazi, a ministar odbrane i zamenik premijera Izraela Beni Ganc obećao je „oštar odgovor“.

Izraelska vojna kancelarija za vezu sa Palestinskom upravom saopštila je da ovaj prelaz neće biti otvoren za palestinske radnike ni predstojeće sedmice, nakon što je u četvrtak zatvoren zbog praznika Pashe.

„Posle raketa koje su sinoć ispaljene ka izraelskoj teritoriji iz Pojasa Gaze, odlučeno je da ulazak u Izrael za trgovce i radnike Gaze preko prelaza Erez neće biti dozvoljen ove nedelje“, saopštio je koordinator vladinih aktivnosti na teritorijama pod palestinskom upravom poznat po svom akronimu COGAT, prenosi portal Tajms od Izrael.

Navodi se da će iz tog režima biti izuzeti humanitarni i drugi nerešeni slučajevi, uz odobrenje vojne kancelarije za vezu.

Broj Palestinaca iz Pojasa Gaze koji mogu da rade u Izraelu prošlog meseca je povećan na 12.000, ali vlada u Jerusalimu je najavila da će taj broj povećati za dodatnih 8.000, na ukupno 20.000.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar