U trendu

Izraelska racija na Z. Obali, ubijen palestinski ekstremista

JERUSALIM (Tanjug) – Izraelske trupe su izvršile danas raciju na Zapadnoj obali tragajući za Palestincem koji je pre dva dana izveo smrtonosni oružani napad u Tel Avivu, što je izazvalo pucnjavu u kojoj je ubijen najmanje jedan palestinski ekstremista, tvrde zvanični palestinski izvori.

Izraelska vojska je potvrdila da njene trupe izvode, kako je formulisano u saopštenju, protivterorističku operaciju u gradu Dženin i u susednom izbegličkom kampu Dženin na Zapadnoj obali, prenosi AP.

To je oblast na severu teritorije Zapadne obale u kojoj je živeo i napadač, koji se traži jer je u četvrtak otvorio vatru u Tel Avivu.

U saopštenju izraelske vojske se kratko i bez detalja navodi da su se vojnici našli pod oružanom paljbom na koju su uzvratili i potvrđuje da među izraelskim vojnicima nije bilo žrtava.

Međutim, izraelski informativni sajt Inet preneo je da su vojnici opkolili napadačev dom kako bi uhapsili neke od njegovih rođaka, a palestinska novinska agencija Vafa je na Tviteru podelila video na kojem se čuje pucnjava.

Istovremeno, Palestinsko ministarstvo zdravstva saopštilo je da je najmanje jedan Palestinac ubijen, a 10 ranjeno a militantna grupa Islamski džihad identifikovala je poginulog Palestinca kao jednog od svojih boraca.

Dženin se smatra uporištem palestinskih ekstremista i na tom području izraelske snage tokom svojih aktivnosti često se nađu pod oružanom paljbom Palestinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.