U trendu

Izraelska vojska počela da se raspoređuje po gradovima

Izraelska vojska saopštila je danas da je počela raspoređivanje više stotina vojnika u izraelskim gradovima, kao pomoć policiji u održavanju bezbednosti zbog porasta nasilja.

To je početak sprovođenja mera koje je izraelski bezbednosni kabinet usvojio noćas da bi se suprotstavio naletu palestinskih napada vatrenim i hladnim oružjem na izraelske civile i vojnike.

Kabinet se sastao noćas i objavio detalje novih mera rano jutros. Mere uključuju dozvolu policiji da zatvori mesta u istočnom Jerusalimu i drugde gde po bezbednosnim procenama može da dođe do napetosti ili podsticanja nasilja. 

„Bezbednosni kabinet doneo je više mera u borbi protiv terorizma, konkretno dozvoljeno je policiji da zatvori ili uvede policijski čas u kvartovima Jerusalima u slučaju napestosti ili podsticanja na nasilje“, navodi se u saopštenju iz kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Mnogi napadači dolaze iz arapskih delova Jerusalima, a nove mere objavljene su posle posebno teškog dana kada su ubijena tri Izraelca u dva napada nožem i vatrenim oružjem. Takođe su ubijena tri Palestinca, uključujući dva napadača.

U mesec cana izraelsko-palestinskih nemira poginulo je osam Izraelaca i 27 Palestinaca.

Ministri zaduženi za bezbednost ponovo će se sastati danas da razmatraju dodatne mere protiv „podsticanja na nasilje“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike