U trendu

Izvanredni bratski i prijateljski odnosi Turske i BiH

SARAJEVO -Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, bošnjački član Šefik Džaferović, ocenio je danas da Turska i BiH imaju izvanredne prijateljske, bratske odnose i veze.

Džaferović je na zajedničkoj konferenciji za novinare predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i članova Predsedništva, rekao da da su te veze istorijeke i političke i ekonomske, kao i kulturne.

„Predsednik Erdogan daje poseban ton tim odnosima. Nastavićemo da jačamo naše odnose i veze“, rekao je Džaferović i dodao da ne postoji nijedna država sa kojom je BiH ima tako tesnu saradnju.

Rekao je da je na sastanku članova Predsedništva sa Erdoganom razgovarano o gradnji autoputa Sarajevo – Beograd – Sarajevo.

Dodao je da je Turska opredeljena za suverenitet i teritorijalni integritet BiH i da daje podršku produžetku misije Althea o čemu će se odlučivati u novembru, preneli su sarajevski mediji.

„Drugo pitanje koje smo posebno naglasili i na čemu smo zahvalni predsedniku Erdoganu je pitanje odnosa Turske sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Turska ima dobre, odlične odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana i igra reliksirajući ulogu“, kazao je Džaferović i istakao da Turška ima dobre odnose i sa svima u BiH, što bitno za stabilnost zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar