U trendu

J. Afrika: Zuma uslovno pušten zbog lošeg zdravlja

JOHANESBURG – Bivši predsednik Južnoafričke Republike DŽejkob Zuma uslovno je pušten iz zatvora zbog lošeg zdravlja, saopštilo je danas vladino odeljenje popravnih službi.

Prošlog meseca zatvorske vlasti su saopštile da je Zuma, koji je služio 15-mesečnu kaznu u zatvoru Estkort zbog nepoštovanja suda, podvrgnut operaciji u bolnici gde je poslat na posmatranje, preneo je Rojters.

On je ostao u bolnici jer mu je urađeno više operacija nego što je bilo planirano.

Pravo na uslovni otpust za 79-godišnjeg bivšeg predsednika usledilo je nakon što je Odeljenje popravnih službi primilo lekarski izveštaj, navodi se u saopštenju.

„Uslovni otpust za Zumu znači da će dovršiti ostatak kazne u vidu društveno korisnog rada, pri čemu mora ispuniti određene uslove, a biće podvrgnut nadzoru do isteka kazne“, dodaje se u saopštenju.

Njegov portparol Singabakho Nkumalo rekao je da je Zuma, koji je zatvoren početkom jula, još u bolnici, ali da bi mogao da bude poslat kući gde bi mu se dalje pružila lekarska pomoć.

On nije izneo detalje o Zuminoj bolesti, detaljima uslovnog otpusta ni o tome da li mu se zdravlje pogoršalo posle operacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar