Jako nevreme u Rovinju i Poreču čupalo stabla, voda ušla u brojne objekte

ROVINJ/POREČ – Jako nevreme zahvatilo je noćas područje Rovinja i Poreča, gde je jak vetar čupao drveće iz korena, a obilna kiša poplavila brojne saobraćajnice, stanovi i poslovne prostore, potvrdio je danas županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac. 

U noćašnjem nevremenu u Rovinju je poplavljeno staro jezgro grada, a vatrogasci su bili na terenu više sati i imali su čak 21 intervenciju, prenela je Hina.

U samom centru Rovinja voda je ulazila u kuće i poslovne prostore, a posebno je kritično bilo u ulici Carera, koja je u potpunosti bila pod vodom.

Jak vetar rušio je stabla, pa je u naselju Karmelo veliki bor pao na tri automobila. Situacija se u međuvremenu smirila, a sve dežurne službe trenutno su na terenu.

Olujno nevreme prošle noći zahvatilo je i Poreč i okolinu i prouzrokovalo je veće materijalne štete. Povređenih nema, a sve gradske službe su na terenu.

Prema zasad dostupnim informacijama, prenosi agencija, nevreme je najviše pogodilo centar grada, gde je jak vetar rušio stabla i grane, a na nekoliko su mesta stradali i krovovi i nadstrešnice te nekoliko štandova.

Prema rečima kkomandatnka porečke Javne vatrogasne jedinice Denisa Matoševića, porečki vatrogasci su noćas imali deset intervencija na užem području grada, najvećim delom zbog uklanjanja stabala koja su pala na puteve i blokirala saobraćaj.

„U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao. Sve dežurne službe su na terenu, sanira se šteta, bilo je problema i s plovilima koje je trebalo posebno vezivati, a vatrogasci su tokom noći u Rovinju i Poreču imali više od trideset intervencija“,  rekao je županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac. 

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.