Japanska štampa: Ivanki Tramp možda mesto ambasadorke SAD u Tokiju

Kćerka novog predsednika SAD Donalda Trampa, Ivanka Tramp, mogla bi da bude imenovana za novog američkog ambasadora u Tokiju, piše danas japanska stampa.

Vest je objavljena pošto je Ivanka Tramp prisustvovala prvom sastanku svog oca i novoizabranog predsednika sa stranim državnikom, japanskim premijerom Šinzom Abeom juče u u Njujorku.

Kancelarija japanskog premijera objavila je fotografije sa razgovora na kojima su Ivanka Tramp, Donald Tramp i Šinzo Abe.

Njeno prisustvo na susretu Abe-Tramp nije zvanično obrazloženo. Nije poznato ni da li je sve vreme prisustvovala razgovoru.

„Retko se vidja da član porodice prisustvuje prvim zvaničnim sastancima, kada su i neformalnog karaktera, ali nije iznenadjujuće budući da se ona bavi politikom“, rekao je stručnjak za medjunarodne odnose sa Univerziteta Nigata Jošinobu Jamamoto, dodajući da je njeno prisustvo „u svakom slučaju bilo u stilu Trampovih“.

Neki japanski mediji objavili su da bi moglo da se dogodi da Ivanka Tramp na mesto ambasadora SAD u Tokiju zameni Kerolin Kenedi, kćerku bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija.

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da je uveren da će novoizabrani američki predsednik biti lider u koga će moći da ima „poverenja“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike