U trendu

Jarovaja: Biolaboratorije SAD postale vojni objekti NATO

MOSKVA – Zamenica predsednika ruske Državne Dume Irina Jarovaja, izjavila je danas da su američke biolaboratorije, stvorene van nacionalne teritorije, zapravo postale vojni objekti NATO.

Kopredsedavajuća parlamentarne komisije koja istražuje američke biološke laboratorije u Ukrajini, upozorila je da bi te laboratorije mogle da se koriste za nepredvidive biološke napade, prenosi agencija TAS S.

„U svetlu poslednjih jučerašnjih izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kao i zvaničnika NATO koji Rusiju navode među svojim neprijateljima, možemo sa sigurnošću reći da su se njihove izjave o stvaranju dodatne vojne infrastrukture NATO, počev od 2014. godine, odnosile na objekte koji su se pojavili u Ukrajini. Američke vojne biološke laboratorije su zapravo vojni objekti NATO“, naglasila je Jarovaja.

Upozorila je da oni predstavljaju posebnu opasnost za Rusiju i njene saveznike, jer „funkcionišu pod velom stroge tajnosti i, nesumnjivo, u svakom trenutku mogu biti iskorišćeni kao poligon za nepredvidive i nepredviđene biološke napade“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar