U trendu

Jedanaestoro dece koja su se oporavljala od traume poginulo u Gazi

Norveški savet za izbeglice saopštio je danas da je jedanaestoro dece koja su učestvovala u programu čiji je cilj bio da se oporave od traume, poginulo u udarima iz vazduha na pojas Gaze.

Sva deca su poginula u svojim domovima tokom poslednje nedelje, objavila je ta humanitarna organizacija, a prenose strani mediji.

Više od 60 dece poginulo je u najnovijim izraelskim napadima, po podacima Ministarstva zdravlja u pojasu Gaze.

Norveški savet za izbeglice koji podržava raseljene ljude širom sveta je potvrdio da je jedanaestoro poginulih uzrasta od pet do 15 godina bilo obuhvaćeno psiho socijalnim programom čiji je cilj da se pomogne učenicima u pojasu Gaze da se izbore sa traumom.

Sukobi palestinskih ekstremističkih organizacija i izraelske vojske izbili su 10. maja, kada je Hamas koji vlada Gazom ispalio dugometne rakete u pravcu Jerusalima u znak podrške palestinskim protestima protiv izraelske politike na mestu gde se nalazi džamija Al Aksa, svetom i za Jevreje i za muslimane, i pretnjom iseljavanja palestinskih porodica iz jednog kvarta u istočnom Jerusalimu da bi se tamo uselili jevrejski naseljenici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar