U trendu

Jedna od žrtava pucnjave u Rimu bila je prijateljica premijerke Meloni

RIM – Jedna od tri žene, ubijene kada je u nedelju muškarac otvorio vatru u kafiću u Rimu, bila je prijateljica premijerke Italije Đorđe Meloni.

Muškarac, koji je izvukao pištolj i otvorio vatru tokom skupa stanara koji se u održavao u kafiću, ubio je tri žene i ranio četri osobe, izvestili su italijanski mediji, prenosi BBC.

Premijerka Đorđa Meloni navela je jednu od ubijenih žena kao svoju prijateljicu Nikoletu Golisano.

Ostale žene koje je napadač usmrtio identifikovane su kao Elizabeta Silenci i Sabina Sperandio.

Nakon vesti o pucnjavi, kada je potvrđeno da su tri žene ubijene, a da su drugi građani ranjeni, Meloni je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju s prijateljicom Nikoletom Golisano, jednom od žrtava.

„Uvek ću je pamtiti ovako lepu i srećnu. Nije u redu ovako umreti“, napisala je Meloni.

Od povređenih osoba, za koje se veruje da su dve žene i dva muškarca, jedna je u teškom stanju.

Napadača (57) je uhapsila policija, nakon što su ga drugi stanari blokirali i razoružali.

Prema izveštajima, on je već bio umešan u niz nasilnih sporova sa skupštinom stanara nakon što je počeo da puca u nedelju na sastanku predstavnika meštana severnog rimskog naselja Fidene.

„On je ušao u prostoriju, zatvorio vrata i viknuo ‘Sve ću da vas pobijem’, a zatim je počeo da puca“, prenela je Ansa pozivajući se na svedoka.

Gradonačelnik Rima Roberto Gvaltijeri sazvao je za danas hitan bezbednosni sastanak, nakon što je osudio incident, kao „tešku epizodu nasilja koja je pogodila grad“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.