U trendu

Jedna osoba poginula tokom udara tornada u Mičigenu

GEJLORD – Snažan tornado protutnjao je kroz severni Mičigen i za sobom ostavio jednu žrtvu i najmanje 23 povređenih, srušene krovove zgrada, prevrnuta vozila i oboreno drveće i dalekovode.

Nevreme je u petak po podne po lokalnom vremenu zadesilo Gejlord, grad sa oko 4.200 žitelja, udaljen oko 370 kilometara severozapadno od Detroita, prenosi AP.

„Imam sreće što sam živ. Oluja je odnela zadnji deo zgrade. Nedostaje ceo krov. Najmanje polovina zgrade je uništena. Situacija je loša“, izjavio je Majk Klepadlo, vlasnik lokalne automehaničarske radnje.

Ema Godard, 15, rekla je da je radila u lokalnom kafiću kada je dobila telefonsko obaveštenje o dolasku tornada, ali ona je mislila da je vreme „olujno, ali ne i opasno“, odbacila je upozorenje i vratila se onome što je radila.

Dva minuta kasnije, koleginice su je upaničeno pozvale da se skloni u zadnji deo zgrade, što je ona poslušala i zatvorila se s njima u hladnjači.

Prema njenim rečima samo 15-ak minuta kasnije ona i koleginice su izašle iz hladnjače i ugledale „uništene automobile i ruševine“ koje je za sobom ostavio tornado.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar