U trendu

Jedna osoba pronađena živa, a jedna mrtva u Velikom Kanjonu

FLAGSTAF – Jedna osoba koja je nestala tokom splavarenja na reci Kolorado u Velikom Kanjonu ya vreme poplave pronađena je mrtva u vodi, dok je druga osoba pronađena živa, rekla je portparolka parka.

Poplava je bila deo monsunskih oluja koje su ove nedelje preplavile Arizonu, uključujući i Flagstaf, gde su gradske ulice ostale blatnjave, prenosi AP.

U Velikom Kanjonu bujica vode projurila je kroz kanjon i odnela kamp gde su se nalazila dva komercijalna splava sa 30 putnika, rekla je portparolka parka.

Vlasti su prvobitno mislile da su dve osobe odnete u reku i pokrenule su potragu kako bi ih pronašli.

Jedna osoba je pronađena u kampu koji je grupa napustila da bi potražila sigurnije mesto za spavanje, dok je druga osoba pronađena mrtva u vodi pored kampa koji je poplavio.

Poplava je pogodila kamp koji je bio postavljen na oko 64 kilometra nizvodno od mesta gde su splavovi smešteni kod Les Ferija u blizini državne linije Arizona-Utah, pretvarajući zelenkastu reku u blatnjavo braon.

Metereolozi su izdali hitno upozorenje za to područje, ali nije jasno da li su vodiči splavarenja bili upoznati sa njim.

Najmanje još dvoje ljudi umrlo je ove godine na splavarenju Velikim Kanjonom koji godišnje privuče desetine hiljada turista, lokalnog stanovništva i istraživača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.