U trendu

Jedna osoba uhapšena nakon pokušaja upada u Face TV

SARAJEVO – Jedan muškarac priveden je nakon što je noćas pokušao da uđe u prostorije Face TV u Sarajevu, rečeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako je za portal Klix.ba rekao portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić, u službene prostorije Uprave policije došao je S. H. iz Sarajeva i prijavio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policija je pronašla i lišila slobode osobu inicijala A. H. (1981.) iz Sarajeva, a uhapšeni je smešten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Mediji prenose da je ta osoba novinarima Face TV-a slala preteće poruke, govoreći da će ih sve pobiti i da ih čeka ispred Bosmala, gde je smeštena ta TV kuća.

Vlasnik i direktor Face TV-a Senad Hadžifejzović sinoć je u svojoj emisiji govorio o pretnjama i otkrio da je i njemu i njegovoj porodici prećeno, kao i da je ranije doživeo fizički napad, prenosi Klix.

Portal navodi da je Hadžifejzović rekao da mu Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija crtaju „metu na čelu“ i da je prinuđen da nadležnim organima, ali i stranim ambasadama prijavi tu opasnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.