U trendu

Jelen: Imamo na raspolaganju nove mere za Pjongjang

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Države imaju na raspolaganju dodatne sankcije koje bi mogle da uvedu Severnoj Koreji, izjavila je danas ministarka finansija SAD Dženet Jelen, uz napomenu da će se svaki nuklearni test Pjongjanga smatrati većom provokacijom.

Jelen je u izjavi za Rojters odbila da navede koje bi dalje sankcije Vašington mogao da uvede Severnoj Koreji i kada, ali je rekla da postoje opcije za to.

Ona je naglasila da Američko ministarstvo finansija generalno neće raspravljati o mogućim sankcijama koje bi moglo da uvede pre najave, ali da ima na raspolaganju više potencijalnih mera kako bi se povećao pritisak na Pjongjang da odustane od svog nuklearnog programa.

Vašington bi svaku nuklearnu probu smatrao veoma provokativnim, rekla je Jelen u intevjuu tokom leta za Seul, glavni grad Južne Koreje.

O takvim merama moglo bi da se razgovara verovatno i tokom sutrašnjeg sastanaka američke ministarske sa visokim južnokorejskim zvaničnicima u Seulu, prenosi Rojters.

Jelen će se sastati u utorak sa predsednikom Južne Koreje Jun Suk Jolom i drugim visokim zvaničnicima, na kraju svoje prve posete Indo-Pacifičkom regionu, u svojstvu američke ministarke finansija.

Ona je prošle nedelje posetila Japan pre nego što je otputovala na indonežansko ostrvo Bali, na sastanak sa finansijskim zvaničnicima Grupe 20 velikih ekonomija, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar