U trendu

Jens Stoltenberg: „Apsurdne tvrdnje“ Rusije o biolaboratorijama u Ukrajini

„Ovo je samo još jedna laž. I zabrinuti smo da bi Moskva mogla da izvede operaciju „lažne zastave“, verovatno uključujući hemijsko oružje“, poručio je on novinarima u Briselu, prenosi agencija AP.

Kako navodi Bi-Bi-Si, „lažna zastava“ je politička ili vojna akcija koja se sprovodi sa namerom da se za nju okrivi protivnik.

Stvorena nova „bezbednosna realnost“ u Evropi

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je ruska vojna intervencija u Ukrajini stvorila „novu bezbednosnu realnost“ u Evropi i dodao da vojna pozicija Alijanse mora da bude spremna za tu novu realnost.

„Lideri NATO-a sutra će početi razgovore o konkretnim merama za dugoročno jačanje bezbednosti“, rekao je Stoltenberg, prenosi Bi-Bi-Si.

NATO sistem pratio dron koji je pao u Zagrebu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da preliminarna istraga pokazuje da je dron, koji se srušio u Zagrebu, bio naoružan i istakao da je sistem NATO-a pratio tu letilicu.

„Preliminarna istraga upućuje na to da je to bila naoružana letilica i da se srušila zbog nestanka goriva“, rekao je Stoltenberg.

NATO zabrinut da bi Rusija mogla da upotrebi hemijsko oružje

NATO je zabrinut da bi Rusija mogla da upotrebi hemijsko oružje u napadu pod „lažnom zastavom“ u sklopu svoje vojne intervencije u Ukrajini, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Zabrinuti smo da bi Moskva mogla da izvede operaciju lažne zastave u Ukrajini, verovatno hemijskim oružjem“, poručio je Stoltenberg na konferenciji za novinare, prenosi agencija Rojters.

Foto AP Photo/Olivier Matthys

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar