U trendu

Jerevan: Demonstranti pred parlamentom traže ostavku vlade

JEREVAN – Nakon što su blokirali glavne ulice u prestonici Jermenije Jerevanu, demonstranti su se okupili ispred parlamenta, na trgu Francuska kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo dok je predsednik vlade Jermenije Nikol Pašinijan držao vatreni govor pred poslanicima.

Aktivisti opozicije još od jutroš blokiraju centralne ulice Jerevana i , traže da premijer podnese ostavku, a protesti se prenose uživo na nekim lokalnim informativnim portalima, preneo je ranije TAS S.
Na Trgu Francuska demonstranti su uzvikivali „Jermenija bez Nikol“ i „Odlazi“, mašući jermenskim trobojkama.
„Imamo samo o jednoj stvari da razgovaramo sa vladom, a to je njen brz odlazak“, poručio je Iškan Sagateljan jedan od opozicionih lidera.

Opoziciona grupa koju vodi bivši šef službe državne bezbednosti, okupila se ispred ministarstva spoljnih poslova sa porukom da će „osloboditi jermenske diplomate da bi služili svojoj zemlji“.

Protest opozicije bio je najglasniji je dok je Pašinijan držao vatreni govor u parlametnu, optužujući neke poslanike.

Nezadovoljni opozicioni poslanici krenuli su da napuštaju parlament tokom njegovog govora, preneo je Rojters.

„Bežite, kao i uvek bežite“, govorio je povišenim glasom Pašanijan poslanicima koji su krenuli da napuštaju sednicu, dok su mu njegove pristalice aplaudirale.

Pašinijan se suočio sa teškim kritikama otkako je Jermenija poražena od Azerbejdžana u šestonedeljnom ratu 2020. godine kada je Jermenija izgubila značajne teritorije u i oko spornog regiona Nagorno-Karabah.

Jermenska opozicija je na ulicama Jerevana od ponedeljka, opozicione grupe su blokirale centralne delove grada, a specijalne policijske snage već dva dana privode demonstrante.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.