U trendu

Jermenija i Azerbejdžan stabilizovale situaciju na granici

MOSKVA – Azerbejdžan i Jermenija preduzeli su mere za stabilizaciju situacije na granici nakon telefonskih razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

“Nakon telefonskih razgovora sa azerbejdžanskom i jermenskim ministarstvima odbrane, koji su obavljeni na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, azerbejdžanska i jermenska strana preduzele su mere za obustavljanje neprijateljstva i stabilizaciju situacije na granici kod planina Kilisali”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pozvao je danas svoje kolege iz Jermenije i Azerbejdžana da obustave akcije koje doprinose daljoj eskalaciji situacije, potvrdilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju, Šojgu je imao odvojene telefonske razgovore sa ministrima odbrane Azerbejdžana i Jermenije, general-pukovnikom Zakirom Gasanovim i Sureno Papikjanom,a ministri su razgovarali o trenutnoj eskalaciji situacije na azerbejdžansko-jermenskoj granici kod planila Kilisali.

Jermenija je ranije danas zatražila od Rusije pomoć pošto je u sukobima na granici poginulo 15 njenih vojnika, a 12 zarobljenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar