U trendu

Jezive slike: U udesu autobusa najmanje 29 žrtava i mnogo povređenih (video)

U udesu autobusa, koji je na portugalskom ostrvu Madeira prevozio nemačke turiste, 29 ljudi je poginulo, a 27 povređeno, preneo je Rojters.

Autobus, u kome su bili vozač, turistički vodič i 55 turista iz Nemačke, prevrnuo se u sredu u 18.30 sati na strmoj padini nakon što je na krivini sleteo sa puta i udario najmanje u jednu kuću u naseljenom mestu, rekao je gradonačelnik Funčala, Filipe Souša za kablovsku stanicu SIC.

Među žrtvama je 17 žena i 12 muškaraca, javio je AP.

Potpredsednik regionalne vlade Madeire Pedro Kalado je na pres konferenciji kazao da su povređeni, uključujući portugalskog vozača i lokalnog vodiča, prevezeni u lokalnu bolnicu.

Portugalski premijer Antonio Košta je na Tviteru napisao da je uputio saučešće nemackoj kancelarki Angeli Merkel. „Sa velikom žalošću sam primio vesti o ovom tragičnom događaju u Madeiri“, napisao je on.

Portparol Merkelove, Štefen Zajbert, izjavio je da su „užasne vesti stigle do nas iz Madeire“.

„Mi smo u najdubljoj žalosti zbog svih onih koji su izgubili život u udesu autobusa“, napisao je Zajbert na Tviteru i dodao: „Naše misli su sa povređenima“.

On je naveo i da je nemačka vlada uspostavila posebnu telefonsku liniju za ljude zabrinute zbog članova svojih porodica.

Vlasti su saopštile da istražuju uzrok nesreće, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.