U trendu

Jezivo: Tigrovi ubili čuvara u nacionalnom parku u Indiji

Dva mlada tigra napala su i ubila čuvara u nacionalnom parku na jugu Indije, saopštili su danas zvaničnici.

Anji (40) nastradao je u subotu uveče u biološkom parku Banergata na periferiji grada Bangalor kada su ga dva mladunca belog tigra napala dok ih je terao u kavez, izjavio je direktor parka Santoš Kumar za AFP.

„Žrtva je pomagala čuvaru da utera mačke u svoje kaveze gde provode noć, kada su se one okrenule i naskočile na njega, pošto se jedna od četiri kapije nije zatvorila i zaključala do tada“, rekao je Kumar.

Tigrove je navodi se, posle nekog vremena oteralo osoblje parka, ali je žrtva već bila mrtva.

„Mačke nisu dozvolile čuvarima da izvuku njegovo telo sa tog mesta i čuvale su ga, što je odložilo njegovo prevoženje u obližnju bolnicu“, objasnio je Kumar.

Anji je početkom meseca počeo da radi za dnevnicu u nacionalnom parku kako bi popunio prazno mesto.

Njegovi rođaci besno su protestovali ispred parka danas zahtevajući od vlasti nadoknadu od 500.000 indijskih rupija (7.640 dolara), optužujući ih za nemarnost.

Prema izveštajima indijske agencija Pres Trast koja je citirala Kumara, pre dve godine je još jedan čuvar zadobio povrede u tom parku nakon što ga je napao lav.

Prema podacima na internet stranici Nacionalnog parka Banergata, on se prostire na 545 hektara i stanište je za 1.941 životinja uključujući bengalske tigrove, lavove i leoparde.

Indija je dom za polovinu svetske populacije tigrova, sa prema izveštaju iz 2014, oko 2.226 velikih mačaka koje se nalaze u njenim parkovima.

(Tanjug)

Napišite komentar