U trendu

Jezivo: Uragan Lorenco doneće Azorskim ostrvima talase od 22 metra (video)

Talasi visoki i do 22 metra i uraganski nalet vetra od preko 200 kilometara na čas prognozirani su za delove Azorskih ostrva kada uragan Lorenco pogodi taj arhipelag u Atlantskom okeanu, navodi AP.

Američki nacionalni centar za uragane u Majamiju izdao je upozorenja o uraganu za sedam od devet vulkanskih Azorskih ostrva i upozorenje za tropsku oluju za preostala dva.

Na udaljenim ostrvima živi oko 250.000 ljudi.

​Vlasti na Azorskim ostrvima izdale su crveno upozorenje za dva najzapadnija ostrva Flores i Korvo, od ponoći do sutra u podne.

Pored snažnog vetra i nemirnog mora, prognozira se i obilna kiša. Za pet centralnih ostrva izdato je crveno upozorenje za danas.

Azorska regionalna Vlada poslala je ekipe da očiste odvodne sisteme tokom današnjeg mirnog vremena i upozorila je stanovnike da pripreme svoje domove.

​Ona je otkazala sutrašnje časove u školama i rekla radnicima koji rade za Vladu da ostanu kod kuća, osim radnika u hitnim službama.

Lorenco je prethodno bio uragan pete kategorije, najjača oluja ikada primećena do sada na severu i istoku Atlantika, preneo je Tanjug.

Portugalska meteorološka služba očekuje da će Lorenco sutra oslabiti i doći na nivo uragana prve kategorije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar