U trendu

JL: Tajna mobilnog koji otkriva narucioca likvidacije na Pagu

ZAGREB – Ubijeni Goran Vlaović s društvom je partijao po klubovima gde su ih tretirali kao VIP goste, a celo vreme pratio ga je ubica, piše danas Jutarnji list, donoseći nepoznate detalje nedavne mafijaške likvidacije na Pagu.

Crnogorca Vlaovića je likvidirao levoruki ubica. Duško Tanasković, 28-godišnjak iz Kragujevca, kojeg je crnogorska policija tražila zbog pomaganja ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, takođe je imao pomagača. Verovatno ga je čekao nedaleko od noćnog kluba Noe, navodi list.

Ali, ubica je napravio kobnu grešku. Želeo je valjda da se uveri da li je likvidirao žrtvu i to je bilo kljucno da ga očevici ubistva „markiraju“ i zajedno sa obezbeđenjem odvedu tačno u ruke policiji, piše Jutarnji, a prenosi Hina.

Ocevici ubistva koje je smestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dvaju najjacih mafijaških klanova na prostoru jugoistocne Evrope, za Neđeljni svedoce da je levoruki ubojica nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao da razbije mobilni telefon udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaovicu, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije, navodi list.

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih grupa i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srbijanska tajna služba, pak u svom materijalu navodi da je „okidač“ za sukob i podelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodele novca od droge, navodi list.

Obračuni se protežu i izvan regiona, pa su tako pripadnici obaju klanova likvidirani u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj. Radoja Zvicera, oznacenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su da likvidiraju u Kijevu, piše novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.