U trendu

Joković: OB za CG korak dalje na EU putu

PODGORICA – Otvoreni Balkan je za Crnu Goru korak dalje na putu ka punopravnom članstvu u EU, u potpunosti kompatibilan sa procesom pristupanja država Zapadnog Balkana EU, rekao je potpredsednik crnogorske vlade Vladimir Joković u razgovoru sa britanskom ambasadorkom u Podgorici Karen Medoks.

Joković, koji je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, istakao je tom prilikom podršku ideji pristupanja Crne Gore inicijativi Otvoreni Balkan.

„Crna Gora može dati dodatni doprinos daljem integrisanju i spajanju zemalja regiona. Otvoreno tržište, slobodan protok robe, ljudi i kapitala, saradnja i eliminisanje svih prepreka nam ukazuje da je interes da što pre pristupimo Otvorenom Balkanu, posebno iz ugla preduzetnišva i daljeg poboljšanja ekonomske perspektive Crne Gore“, naveo je Joković, saopšteno iz kabineta ministra.

Medoks je pozdravila entuzijazam nove vlade i istakla uverenje da, uzimajući u obzir pluralizam mišljenja povodom regionalne inicijative, Crna Gora odluku o pristupanja treba doneti samostalno, ocenivši da je za Ujedinjeno Kraljevstvo važno da Crna Gora bude posvećena daljem jačanju evroatlantskog jedinstva i savezništva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.