U trendu

Još 31 osoba zaražena kovidom na OI u Tokiju

TOKIO – Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su danas da je još 31 osoba povezana sa takmičenjima pozitivno testirana na kovid-19, čime je postavljen rekord drugi dan zaredom,a ukupan broj infekcija od početka jula povećan je na 353.

Prema saopštenju Organizacionog komiteta, jedan od novopotvrđenih slučajeva je grčki takmičar u umetničkom plivanju, a među 12-članom ekipom te zemlje do sada je ukupno njih šest pozitivno testirano na kovid-19, što je po mišljenju komiteta izbijanje žarišta, prenosi Kjodo.

Grčki umetnički plivači su u početku boravili u Olimpijskom selu, ali su svi kasnije preseljeni u izolacione objekte, nakon čega su šestorica kod kojih je test pozitivan ostali u hotelskim sobama rezervisanim za slučajeve kovid-19, dok se preostalih šest vratilo kući juče, saopštio je portparol Organizacionog komiteta Masanori Takaja.

Današnji potvrđeni slučajevI uključuju i 16 radnika, sedam zvaničnika povezanih sa Olimpijadom, tri predstavnika medija, dva službenika Organizacionog komiteta i dva volontera, a od 31 njih, 23 su japanski državljani.

Podaci koje dostavljaju organizatori pokazuju da je većina potvrđenih slučajeva na Igrama posljednjih dana uključivala japanske radnike koji nisu stanovnici Olimpijskog sela.

Delovi Japana i glavni grad Tokio trenutno su pod vanrednim stanjem kao deo mera u borbi sa novim talasom kovid 19 infekcija, a i u glavnom gradu kao i širom zemlje broj potvrđenih slučajeva u sredu je dostigao još jedan rekord.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.