Još jedan zamalo koban pokušaj krijumčarenja: U skučenom kombiju pronađena 24 migranta

Austrijska policija spasila je tokom noći 24 izbeglice iz Avganistana, koji su bili nagurani u jedan mali kombi bez dovoljno vazduha, što je najnoviji incident koji pokazuje ekstremne uslove pod kojima migranti pokušavaju da stignu do zapadne Evrope.

Foto: Beta

Foto: Beta

Policija je otkrila 24 tinejdžera iz Avganistana, čiji je deo za prevoz tereta imao površinu od samo šest metara kvadratnih, rekao je portparol austrijske policije, a preneo „Volstrit džornal“.

Dva prozora na kombiju su bila zabravljena i zatamnjena, a vrata na zadnjoj strani kombija zatvorena spolja, rekao je portparol.

Dodao je da su tinejdžeri u kombiju stajali jedan tik do drugog ili su čak sedeli jedan na drugome, kako bi svi mogli da stanu u tako mali prostor.

Policajci su zaustavili kombi nešto posle ponoći, pošto su patroli bili sumnjivi zatamnjeni prozori.

Vozač, 30-godišnji državljanin Rumunije, iskočio je sa vozačkog mesta čim je kombi zaustavljen i dao se u beg, ali je uskoro uhvaćen.

Veruje se da su se avganistanski tinejdžeri ukrcali u kombi u Mađarskoj i da su se u pretrpanom vozilu vozili dva sata pre nego što su otkriveni, saopštila je policija, dodajući da su svi migranti živi.

(Tanjug)

 

Ostavite komentar

Ostavite komentar