U trendu

Još jedan zamalo koban pokušaj krijumčarenja: U skučenom kombiju pronađena 24 migranta

Austrijska policija spasila je tokom noći 24 izbeglice iz Avganistana, koji su bili nagurani u jedan mali kombi bez dovoljno vazduha, što je najnoviji incident koji pokazuje ekstremne uslove pod kojima migranti pokušavaju da stignu do zapadne Evrope.

Policija je otkrila 24 tinejdžera iz Avganistana, čiji je deo za prevoz tereta imao površinu od samo šest metara kvadratnih, rekao je portparol austrijske policije, a preneo „Volstrit džornal“.

Dva prozora na kombiju su bila zabravljena i zatamnjena, a vrata na zadnjoj strani kombija zatvorena spolja, rekao je portparol.

Dodao je da su tinejdžeri u kombiju stajali jedan tik do drugog ili su čak sedeli jedan na drugome, kako bi svi mogli da stanu u tako mali prostor.

Policajci su zaustavili kombi nešto posle ponoći, pošto su patroli bili sumnjivi zatamnjeni prozori.

Vozač, 30-godišnji državljanin Rumunije, iskočio je sa vozačkog mesta čim je kombi zaustavljen i dao se u beg, ali je uskoro uhvaćen.

Veruje se da su se avganistanski tinejdžeri ukrcali u kombi u Mađarskoj i da su se u pretrpanom vozilu vozili dva sata pre nego što su otkriveni, saopštila je policija, dodajući da su svi migranti živi.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar