U trendu

Još se čeka izveštaj o postupanju sektora bezbednosti

PODGORICA – Prošlo je mesec dana od događaja na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a Komisija Biroa za operativnu koordinaciju bezbednosnih službi još nije završila izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti.

Šef te komisije i član skuštinskog Odbora za bezbednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović za podgoričke Vijesti kaže da će izveštaj biti gotov u narednih nekoliko dana.

”Malo smo se istrčali izjavama o tome da će izveštaj biti brzo gotov. Radimo, vodimo razgovore, to je obiman posao… Izveštaj će biti završen u narednih nekoliko dana”, kažze Ivanović.

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dve sedmice trebalo da sačini izveštaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje poverenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan, kako je rekao, oklevanja u izdavanju direktiva policiji.

Posle pritiska diplomata država Kvinte i najave vicepremijera i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića da će uskratiti podršku vladu ako bude inicirano razrešenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Ministarstva odbrane i savetnik Abazovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.