U trendu

Još se traga za 165 nestalih u jakim kišama u brazilskom gradu Petropolisu

Spasioci i dalje tragaju za 165 nestalih u poplavama i klizištima izazvanim jakim kišama u brazilskom gradu Petropolisu, javile su sinoć vlasti.

U novim olujama stradalo je najmanje još dvoje ljudi, javile su hitne službe brazilske države Espirito Santo koja se graniči sa državom Rio de Žaneiro gde se nalazi Petropolis.

Jedna osoba je poginula kada se srušio zid u gradu Alegreu, a drugu je odnela voda dok je pokušavala da izvuče jedan auto u gradu Nova Venecija, javile su vlasti.

Spasioci i meštani u potrazi za svojim bližnjim koji se vode kao nestali nastavljaju da kopaju kroz blato i šut u Petropolisu, gradu od 300.000 stanovnika na jugozapadu zemlje, koji je brazilski predsednik Žair Bolsonaro opisao kao ratnu zonu.

Broj nestalih smanjen je pošto su pronadjena tela identifikovana i porodice pronalaze svoje bližnje žive, javila je policija ali konačni bilans nastradalih koji stalno raste je i dalje neizvestan.

Vlasti su medjutim saopštile da je malo verovatno da će još neko ko je preživeo biti izvučeni iz ruševina i nagomilanog blata.

Do sada je identifikovano 124 tela od kojih 28 dece, a pored toga 1.200 ljudi moralo je da napusti svoje domove.

Snažna oluja je u utorak prošle nedelje pogodila Petropolis, grad udaljen 60 kilometara severno od Rio de Žaneira.

U utorak su kiše pretvorile ulice tog turističkog grada u bujice blata i izazvale klizišta. Petropolis, bivša letnja rezidencija carskog dvora Brazila u 19. veku, imala je više padavina od proseka za ceo mesec februar.

Gradske službe već su našle više od 300 vozila koje je voda odnela širom grada, kako blokiraju ulice i trotorare ili potopljena u rekama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar