U trendu

„Junajted erlajns“ ne želi za pilote samo muškarce belce

ČIKAGO – Američki avioprevoznik „Junajted erlajns“ saopštio je danas da želi da žene, kao i osobe drugih rasa, čine barem polovinu od 5.000 pilota koje planira da obuči tokom narednih 10 godina u svojoj novoj školi za letenje, kako bi uneo izmene u zanimanje kojim najčešće dominiraju muškarci belci.

Najava dolazi u trenutku kada je američki avioprevoznik ponovo počeo da zapošljava pilote, što je proces koji je bio obustavljen tokom pandemije, a avioprevoznik se našao na meti politički važnih pitanja poput rase, preneo je Rojters.

„Želimo da se osiguramo da možemo da grabimo iz velikog broja talentovanih osoba, a ne da se ograničavamo na samo jedan njegov deo“, rekao je glavni stručnjak za komunikacije Džoš Ernst tokom Zum poziva sa novinarima.

„Junajted erlajns“ sa sedištem u Čikagu pridružio se juče Delta Erlajnsu i Amerikan Erlajnsu u izražavanju neslaganja načinom glasanja nakon nedavno izglasanog zakona u državama poput Džordžije, za koju aktivističke grupe kažu da su im cilj crni glasači i druge rasne manjine.

„Junajted“ je jedini veliki američki avioprevoznik koji ima školu letenja, Junajted privatnu akademiju, koju je prošle godine kupio pre nego što je zbog pandemije morao da smanji aktivnosti.

Sada, sa sve više vakcinisanih Amerikanaca, avioprevoznici ponovo počinju da rade.

Američki avioprevoznik planira da zaposli 10.000 pilota do 2030. godine, od čega će polovina proći kroz njegovu akademiju, a ostatak će doći od drugih avioprevoznika ili iz američke vojske.

Od ukupno 12.000 „Junajtedovih“ pilota, oko sedam odsto čine žene, a 13 procenata pripadnici druge rase, saopštila je kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.