U trendu

Junak akcionih filmova Trampov čovek za umetnost?

Donald Tramp mogao bi da imenuje holivudskog glumca Silvestera Stalonea za šefa američkog Nacionalnog fonda za podršku umetnosti, prenosi televizija „Foks njuz“.

Prema podacima izvora iz prelaznog štaba Donalda Trampa, republikanac smatra da je Stalone, koji se proslavio ulogama u akcionim filmovima, najbolji kandidat za postizanje cilja koji je postavio — da umetnost ponovo postane velika.

Kako je televiziji izjavio Trampov predstavnik, „odluka još uvek nije doneta“. On je, međutim, naglasio da novoizabrani predsednik ima „veoma visoko mišljenje o Staloneu“.

„Oni su stari prijatelji“, naveo je on. Fond o kom se govori je nezavisna agencija formirana po ukazu Kongresa SAD 1965. godine sa ciljem podrške i finansiranja projekata iz sfere umetnosti i humanitarnih nauka.

Kako navodi televizija, 70-godišnji Stalone je ranije pozitivno govorio o Trampu. On je izjavio i da bi mogao da uplovi u političke vode, kao njegov kolega Arnold Švarceneger, koji je postao guverner Kalifornije, ili Ronald Regan, koji je postao 40. predsednik SAD.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar