U trendu

Jutanji list: Uhapšena još dvojica u okviru afere INA

ZAGREB – Hrvatska policija u saradnji sa USKOK-om uhapsila je jutros dvojicu muškaraca povezanih sa aferom INA, u kojoj je nedavno uhapšen direktor te kompanije Damir Škugor i suvlasnici kompanije OMS-a Goran Husić i Josip Šurjak, nezvanično saznaje Jutarnji list.

Jedan od privedenih je rukovodilac prodaje plina i energije INA Stjepan Leko, koji je bio zamenik uhapšenog Škugora, a ujedno je kopotpisnik spornih ugovore o prodaji gasa.

Drugi jutros uhapšen je Vlado Mandić, direktor kompanije EVN Croatia Plin, jedne od četiri kompanije kojima je INA prodavala gas, među kojima je bila i Plinara istočne Slavonija.

Prema optužbi, radilo se o nelegalnoj prodaji gasa kompanije OMS Menadžment po fiksnoj ceni manjoj od 20 evra po megavatu, pri čemu je INA, s obzirom na to da je OMS Menadžment isti taj gas prodavala i do 200 evra po megavatu, oštećena za milijardu kuna.

Gotovo pola milijarde kuna završilo je na računu Damira Škugora i penzionera Daneta Škugora.

Istražitelji su od tada otkrili da je postojala još jedna slična, paralelna „priča“ u kojoj su direktori INE pokušavali da ostvare dodatnu ličnu zaradu trgovinom gasa sa drugom kompanijom, podseća Jutarnji list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar