U trendu

Kabinet: Bez mira, stabilnosti i dijaloga CG ne može u EU

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović i šefica Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadorka Oana Kristina Popa pozvali su danas sve relevantne subjekte na dijalog, mir i stabilnnost, jer bez toga, kako je saopšteno, Crna Gora neće biti u stanju da dostigne vrednosti koje pretpostavlja članstvo u EU.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta sa Popom je razgovarao o kompleksnoj situaciji u Crnoj Gori u kontekstu najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, i potencijalnih posledica po mir i stabilnost zemlje i njenu evropsku perspektivu.

„Pozvali su sve relevantne subjekte na dijalog i razumevanje osetljivosti društvenog konteksta, naglašavajući da je preko potrebno očuvanje mira i stabilnosti zemlje, kako bi se sačuvali uslovi za budući široki međupartijski dijalog u Crnoj Gori, bez kojeg Crna Gora neće biti u stanju da dostigne vrednosti koje pretpostavlja članstvo u EU”, navedeno je u saopštenju.

Đukanović je u subotu poručio da će se priključiti najavljenom protestu protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, ako Mitropolija ne izmesti tu ceremoniju na neko drugo mesto.

Njegovu najavu podržao je crnogorski komitski pokret, funkcioneri njegove DPS i drugih opozicionih stranaka.

Ceremonija ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija zakazana je za subotu, 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.