U trendu

Kabinet: BiH nema zakon o praznicima

SARAJEVO – U Kabinetu srpskog člana i predsjedavauće Predsedništva BiH Željke Cvijanović je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i veruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsednika DŽozefa Bajdena članovima Predsedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio „najbolje želje povodom obeležavanja Dana državnosti – 25. novembra“, iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obeležaava kao tzv. „Dan državnosti BiH“, nije praznik u celoj BiH.

„U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obaveštavamo naše partnere izvan BiH“, rekli su u Kabinetu srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH.

Oni su izrazili uverenje da će u budućnosti dodatno unaprediti odnose, kao i nivo razumevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.