U trendu

Kakva nagrada: Svi zaposleni od vlasnice dobili po 10.000 dolara i dve avionske karte

Osnivačica kompanije „Spenks“ Sara Blejkli iznenadila je zaposlene na proslavi kojom je obeleženo novo kompanijsko dostignuće – dostizanje tržišne vrednosti od 1,2 milijarde dolara.

Blejkli, koja je i glavni izvršni direktor kompanije, iznenadila je zaposlene sa nagradom od 10.000 dolara i avionskim kartama za prvu klasu.

„Stojim ovde i razmišljam o svemu što smo stvorili tako što smo bili autentični i napravili sjajne proizvode za žene da im pomognemo da iskoriste svoju feminimnost u veoma muškom poslovnom prostoru. Ovo je veliki trenutak za žene preduzetnice“, rekla je Blejkli na proslavi.

Investicioni džin „Belkstoun“ kupio je većinski paket akcija u „Spenksu“, nakon čega je vrednost kompanije procenjena na 1,2 milijardi dolara.

Blejkli je „Spenks“ pokrenula 2000. godine sa samo 5.000 dolara ušteđevine, a cilj joj je bio da jednoga dana kompanije vredi 20 miliona dolara. „Ljudi su se smejali“, prisetila se ona.

Na proslavi je zavrtela globus, a onda otkrila da je svaki zaposleni dobio dve avionske karte za prvu klasu i da može da bira destinaciju.

„Ukoliko odete na put, možda ćete želeti da se častite skupom večerom ili lepim hotelom. Mislim da će 10.000 dolara pokriti te troškove“, rekla je direktorka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)