U trendu

Kamala Haris: Puno posla je pred nama

Novoizabrana potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je danas da je pred njom i novim američkim predsednikom Džozefom Bajdenom puno posla.

„Ovi izbori su mnogo više od (izbora) Džoa Bajdena ili mene. U pitanju je duša Amerike i naša spremnost da se borimo za nju. Puno posla je pred nama“, navela je Haris na Tviteru nakon što su Asošiejted pres i Si-En-En objavili da je Bajden pobedio na predsedničkim izborima.

Haris, senatorka iz Kalifornije, postaje potpredsednica SAD zahvaljujući pobedi Bajdena koji ju je odabrao kao kandidatkinju za tu funkciju.

Izborom za potpredsednicu SAD Haris „piše istoriju“, pošto će biti prva žena, prva crna osoba i prva osoba sa južnoazijskim poreklom na toj funkciji, navodi AP.

Agencija Asošiejted pres i televizija Si-En-En danas su proglasili pobedu Bajdena nad američkim predsednikom, republikancem Donaldom Trampom, posle projekcije da će kandidat demokrata osvojiti i saveznu državu Pensilvaniju. Prethodno je pobedio u 22 savezne države i Distriktu Kolumbija.

Osvajanjem Pensilvanije, Bajden je „skupio“ više od 270 elektorskih glasova, koliko je potrebno za pobedu na izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.