U trendu

Kameron: Nisam „pritajeni bregzitaĆĄ“

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da nije „pritajeni bregziter“ i upozorio da bi napuĆĄtanje Evropske unije ugrozilo ekonomsku budućnost Britanije i iskomplikovalo trgovinske sporazume sa zemljama kao ĆĄto je Japan.

On je, govoreći na sastanku G7 u Japanu, negirao tvrdnje svog bivĆĄeg pomoćnika da tajno podrĆŸava glasanje u korist izlaska Britanije iz EU na referendumu koji će biti odrĆŸan 23. juna, prenosi Rojters.

„Nikada nisam bio pritajeni bregzitaĆĄ. Apsolutno mi je stalo da dobijemo pravi rezultat, da izdejstvujemo reformu u Evropi i ostanemo deo tog bloka. To je u interesu Britanije i u tome je suĆĄtina svega“, rekao je Kameron na konferenciji za novinare u Japanu.

Kameronov bliski prijatelj i bivĆĄi pomoćnik Stiv Hilton rekao je ove nedelje britanskom listu „Tajms“ da je Kameron „instinktivno“ za izlazak Britanije iz EU, a da samo zbog funkcije na kojoj se nalazi podrĆŸava glasanje za ostanak zemlje u 28-članom bloku, preneo je juče AFP.

„Da je član javnog mnjenja, poslanik iz zadnje klupe, mlađi ministar ili čak ministar u kabinetu, siguran sam da bi bio za odlazak iz EU“, rekao je Hilton (46), koji je 20 godina sarađivao sa Kameronom, dodavĆĄi da je premijerova politička misija nekada bila zasnovana na napuĆĄtanju EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.