U trendu

Kanada: Drugi dan protesta protiv obavezne vakcinacije

OTAVA – Demonstranti protiv obavezne vakcinacije za kamiondžije koji prelaze američko-kanadsku granicu, već drugi dan parališu glavni grad Kanade, a hiljade demonstranata pridružilo se takozvanom konvoju slobode u Otavi.

Policija je pokrenula istrage nakon nekoliko incidenata, uključujučhi isticanje zastava sa svastikom i snimak žene koja gola pleše na grobu Neznanog vojnika, prenosi Bi-Bi-Si.

Ministarka odbrane Kanade Anita Anand rekla je da su incidenti „izvan svake osude“, a policija Otave je na Tviteru objavila da je sada u toku „nekoliko istraga o skvrnavljenju brojnih spomenika u glavnom gradu“, kao i zbog „pretećeg, nezakonitog, zastrašujućeg ponašanja prema policiji, zaposlenima u gradskoj upravi i drugim pojedincima“, ali i zbog oštečhenja vozila gradskog saobraćaja.

Na drugim mestima širom grada, kamiondžije su blokirale ulice oko zgrade kanadskog parlamenta, a gradonačelnik Otave Džim Votson rekao je da su neki demonstranti maltretirali osoblje u narodnoj kuhinji, zahtevajučhi besplatne obroke jer su restorani odbili da ih ugoste zbog nenošenja maske u zatvorenom prostoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar