U trendu

Kanada: Policija pokusava da rastera demonstrante

VIDZOR – Kanadska policija pokušava danas da rastera demonstrante koji su poremetili trgovinu između Kanade i SAD na glavnom graničnom prelazu, mostu Ambasador, između dve zemlje.

Demonstranti na najprometnijem prelazu između SAD i Kanade ostali su preko noći, uprkos novim upozorenjima da se prekine blokada koja je poremetila protok robe između dve zemlje i primorala automobilsku industriju na obe strane da obustavi proizvodnju, preneo je AP.

Jedan od demonstranata je megafonom upozorio ostale da policija dolazi po demonstrante, koji protestuju protiv obaveznog vakcinisanja i drugih ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja kovid-19.

„Policija Vindzora i njeni policijski partneri započeli su primenu na i u blizini mosta Ambasador. Pozivamo sve demonstrante da deluju zakonito i mirno. Od ljudi koji odlaze na posao se i dalje traži da izbegavaju područja gde se nalaze demonstranti u ovom trenutku“, objavila je policija na Tviteru.

Oko 20 demonstranata su zajedno okupljeni, dok su ostali u kamionima i automobilima, u trenutku kada policija traži od vozača da odu.

Šleperi i vozila hitne pomoći se, takođe, nalaze na licu mesta.

Sudija je juče naredio demonstrantima na mostu Ambasador na američko-kanadskoj granici da prekinu blokadu koja je ušla u šesti dan.

Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je juče vanredno stanje u provinciji na osnovu koga će njegov kabinet moći da izrekne novčane kazne od 100.000 dolara i do godinu dana zatvora kao kaznu za ljude koji nastavljaju da ilegalno blokiraju puteve, mostove, šetališta i drugu krucijalnu infrastrukturu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar