U trendu

Kanadski političari podneli ostavke zbog putovanja

OTAVA – Osam kanadskih političara podnelo je ostavke ili je degradirano posle međunarodnih putovanja tokom božićnih praznika, uprkos pozivima vladinih zvaničnika da tokom pandemije izbegavaju putovanja koja nisu hitna.

Konzervativni član parlamenta David Svit podneo je ostavku na mesto predsedavajućeg etičkim odborom Donjeg doma pošto je otputovao u Sjedinjene Države kako bi se pozabavio „imovinskim pitanjem“, ali je ostao na odmoru, saopštila je kancelarija lidera konzervativne stranke savezne opozicije, prenosi Rojters.

U zapadnoj provinciji Alberta, premijer Džejson Keni rekao je na društvenim mrežama da je prihvatio ostavku ministra za opštinske poslove Trejsi Alard i zatražio od šefa kabineta Dzejmija Hakabeja da odstupi nakon što su otputovali na Havaje, odnosno u Ujedinjeno Kraljevstvo.

„Putujući u inostranstvo tokom praznika, ovi pojedinci su pokazali izuzetno lošu procenu“, rekao je Keni.

Na fotografijama na društvenim mrežama bio je prikazan veliki natpis „Dobro došao kući, Aloha Alard“, koji su besni glasači okačili ispred Alardove kancelarije.

Pet drugih članova zakonodavne skupštine vladajuće Ujedinjene konzervativne stranke u Alberti degradirano je zbog putovanja u inostranstvo tokom praznika, kršeći upozorenja o putovanju izdate od savezne i pokrajinske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.