U trendu

Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine objavila Belu knjigu o Tibetu

Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine objavila je danas belu knjigu na temu „Mirno oslobodjenje, prosperitet i razvoj Tibeta“, prenosi danas kineska medijska grupa CMG.

Bela knjiga daje pregled istorijskog procesa, prikazuje velika dostignuća i predstavlja novi socijalistički Tibet na sveobuhvatan, trodimenzionalan i istinit način.

U Beloj knjizi se ističe da je 70 godina prakse u potpunosti dokazalo da se samo insistiranjem na zaštiti jedinstva i teritorijalnog integriteta matice mogu zagarantovati temeljni interesi ljudi svih etničkih grupa na Tibetu.

Samo pridržavanjem rukovodstva Komunističke partije Kine, socijalističkog sistema sa kineskim karakteristikama i sistema regionalne etničke autonomije možemo pružiti osnovnu garanciju za dugoročnu stabilnost, prosperitet i razvoj Tibeta, navodi se u dokumentu.

Dodaje se da se samo istrajavanjem na reformama i otvaranju može promovisati ukupan ekonomski i socijalni napredak Tibeta, da samo pridržavanjem koncepta razvoja usmerenog na ljude, pripadnici svih etničkih grupa na Tibetu mogu ispuniti svoju čežnju za boljim životom.

„Samo pridržavanjem partijske strategije upravljanja Tibetom u novoj eri možemo izgraditi moderan, socijalistički, Tibet koji je jedinstven, prosperitetan, civilizovan, skladan i lep“, navodi se u Beloj knjizi.

Link sadržaja Bele knjige o Tibetu:

http://www.xinhuanet.com/english/2021-05/21/c_139959978.htm

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.