U trendu

Kandidat za predsednicu FBiH Lidija Bradara iz HDZ

MOSTAR – Predsednik HDZ BiH Dragan Čović saopštio je danas imena koja će ispred ove stranke biti članovi Saveta ministara BiH i u Federaciji BiH i doda da je odlučeno da će kandidat za predsednicu Federacije BiH biti Lidija Bradara, kao i da ta stranka želi da Borjana Krišto bude predsedavajuća Saveta ministara.

„Dogovorili smo određen pristup oko kadrova koji su aktuelni. Što se tiče predsednice Federacije BiH to je Lidija Bradara i Borjana Krišto na čelu Sveta ministara BiH. Naša želja je da mandatara imamo do sledeće sedmice kako bismo ispunili očekivanje da prvi put u istoriji da imamo Savet ministara u celini u toku izborne godine i eventualno budžet“, rekao je Čović.

Veruje, kazao je da naredne sedmice biti završen proces u vezi Doma naroda, i na osnovu toga će predložiti predsednice Federacije, a iza toga sledi proces mandatara.

S obzirom na to da SDA tvrdi da će imati većinu u Domu naroda FBiH u Klubu Bošnjaka, Čović je kazao da to neće uticati na koalicioni sporazum potpisan sa “Osmorkom”.

“Treba sačekati nekoliko sredina gde se žrebanjem treba utvrditi ko je predstavnik negde su ona i napravljena. Taj broj ne bi trebalo da utiče na bilo koji način na naš sporazum”, naveo je Čović.

Kada je reč o ministarskim pozicijama, Čović je kazao da će kao i do sada ministarstvo finansija BiH voditi kadrovi njegove stranke, preneli su sarajevski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar