U trendu

Karadžić tražio u ćeliji laptop, kanal na srpskom jeziku i – frižider

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je na statusnoj konferenciji u Hagu promene koje se odnose na njegov boravak tamo i provođenje vremena u ćeliji.

Na ranijim statusnim konferencijama Karadžić je pokrenuo pitanja korišćenja Skajpa i laptopa ali i pristupa bosanskohercegovačkom televizijskom kanalu.

„Laptop bi mi olakšao boravak, mislim da nam treba internet kako bismo mogli da skidamo šta nas zanima, a ne za upload. To bi uveliko olakšalo moj rad jer je sedenje za računarom naporno za kičmu. Takođe, potreban je i televizijski kanal na srpskom jeziku. Ranije smo imali jednu srpsku i jednu muslimansku televiziju, a sad nemamo nijednu. Izgleda da ćemo morati glasati, a Hrvati će možda odlučiti da ne žele kanal na srpskom jeziku. Takođe, ne daju mi da unajmim frižider u sobi jer su moje navike takve da radim do kasnih večernjih sati“, rekao je Karadžić.

Tribunal je prvostepenom presudom, izrečenom 24. marta, osudio Karadžića na 40 godina zatvora, proglasivši ga krivim za Srebrenicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar