U trendu

Karakas: Još jedna žrtva na protestu protiv Madura

U toku protesta u prestonici Venecuele, Karakasu, smrtno je upucan jedan čovek, saopštili su zvaničnici te države, a prenosi AFP.

„Sa velikom tugom obaveštavam da je ubijen iz pištolja Melvin Gvaitan, skromni radnik u naselju u opštini Sukre Petare“, objavio je Karlos Oskaris, gradonačelnik opštine Sukre, dela Karakasa gde se nalazi naselje Petare.

U obraćanju Okariz, koji se inače protivi vladi predsednika Venecuele Nikolasa Madura, zahteva da se otkriju krivci i da budu kažnjeni.

Policija u toj zemlji juče je upotrebila suzavac protiv grupe demonstranata koji traže smenjivanje Madura, a u zapadnom delu Karakasa snage policije razbile su grupe demonstranata koji su u Santa Moniki u El Paraisu pokušavali da se pridruže protestima veće grupe ljudi.

Agencije javljaju da za sada nema većih sukoba, kakvi su se dogodili juče, kada su tri osobe poginule.

Predstavnici opozicionih stranaka u Venecueli najavili su nove masovne proteste, povećavajući ulog u nastojanju da zbace predsednika Madura.

Tokom demonstracija u sredu, nazvanih „majka svih protesta“, ubijeni su mladić (17) i devojka (23), a prema nekim izvorima ubijen je jedan vojnik van prestonice, čime je broj ubijenih na protestima od početka meseca porastao na osam.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.