U trendu

Katalonci odahnuli: Teroristi planirali da raznesu simbol Barselone!

Širom Evrope sinoć je organizovana velika potraga za najmanje jednim džihadistom, koji je još u bekstvu, nakon saznanja da je teroristička ćelija u Barseloni planirala napad na Sagrada Familiu, najpoznatiju katedralu u Barseloni, piše danas britanski „Telegraf“.

Policija i službe bezbednosti krenuli su u potragu za preostalim članovima terorističke ćelije koju cine marokanski državljani, iz straha da možda pripremaju nove napade na popularnim turističkim područjima.

Španska policija identifikovala je sinoć trojicu osumnjičenih Marokanaca – Musu Ukabira (17), Saida Aala (18) i Mohameda Hišamija (24), preneo je AFP.

Policija je, takođe, saopštila da traga za četvrtim osumnjičenim Junesom Abujakubom (22).

Francuski bezbednosni zvaničnik rekao je sinoć da je španska policija u potrazi za kombijem marke „reno“ koji je u cetvrtak iznajmljen u Španiji, a za koji se veruje da je prevezen u Francusku.

Španski zvaničnici veruju da su napadi na Barselonu i Kambrils delo terorističke ćelije koju čine najmanje 12 osoba, a koje su najverovatnije inspirisane napadima koji su se po sličnoj matrici dogodili u Londonu u junu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar