U trendu

Katnić najavio saslušanje Đukanovića

PODGORICA – Pandora papiri, u kojima se pominje aktuelni crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegov sin Blažo u vezi sa finasijskim poslovanjem u poreskim rajevima i dalje su u centru pažnje podgoričkih medija.

I dok istraživačka mreža MANS, koja je sa više drugih svetskih organizacija učestvovala u istraživanju međunarodne finansijske malverzacija tvrdi da Specijalni državni tužilac neće uraditi ništa po tom pitanju, Milivoje Katnić tvrdi da će Milo Đukanović biti saslušan, na osnovu očega će predmet biti odbačen ili će biti sprovedena istraga.

„Ako se utvrdi da to postoji, u Engleskoj, Švajcarskoj ili drugoj lokaciji, mi ćemo na osnovu toga doneti odluku. Ako bude osnovana sumnje prema njemu će se postupiti kao prema svakom drugom građaninu, tražićemo skidanje imuniteta“, rekao je Katnić u sinoćnoj emisiji „Načisto“ podgoričke TV Vijesti.

Prema njegovim rečima, postoji „jedan oblik sumnje“, koja je, kako je rekao, „na krajnjem polu osnovanosti“, da su Đukanovići imali zajednički posao koji nije uspeo i sinu je neko otpisao 120 miliona dolara.

Katnić je rekao da su s tim u vezi dostavili dopis Đukanoviću, a izjašnjenje će, kazao je, tražiti i od njegovog sina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.