U trendu

Kijev: Biće primirja tek kad Rusija napusti ukrajinske teritorije

KIJEV – Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak saopštio je danas da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

„Za razliku od Rusije, Ukrajina ne napada stranu teritoriju i ne ubija civile. Ukrajina na svojoj teritoriji uništava samo pripadnike okupacione vojske“, napisao je Podoljak na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

On je napisao da „Rusija mora da napusti okupirane teritorije“ i da će „tek tada imati primirje“.

„Zadržite licemerje za sebe“, zaključio je Podoljak.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

„S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je ranije TAS S.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar